Erikoparuba.reismee.nl

Mi may贸rnan tabata yega y nos a bai na Korsou

E storia nobo! Mijn ouders zijn vorige week aangekomen. Heel erg leuk! Ze verblijven in een zeer luxe resort; Divi village. Het grote appartement bevat werkelijk alles: king-size bed, jacuzzi (eindelijk warm water), grote flatscreen TV, kast van een koelkast (die ijsblokjes spuugt) en ook een wasmachine. Dus mam heeft inmiddels ook wat wasjes voor me gedraaid. Verder is er een mooie golfbaan en een tropisch zwembad. Er staan barbecues klaar om kippetjes en spareribs op te braden. Bovendien erg praktisch: het resort ligt vlakbij het ziekenhuis. Een paar dagen heb ik daar dus in luxe geleefd. Als ik moest werken bracht pap me even weg in de inmiddels oranje-gepimpte Kia Picanto.

Want er moest ook nog gewoon gewerkt worden. Ik ben nu begonnen op de Spoedeisende Hulp (SEH) en dat bevalt prima! De poortartsen en verpleegkundigen zijn erg aardig en maken me wegwijs op deze chaotische plek. Er komt van alles voorbij: hyperventilerende Arubanen, bezorgde Amerikaanse toeristen met diarree en schattige kindjes met een klein beetje koorts en te bezorgde ouders. Heftige zaken heb ik nog niet meegemaakt, maar er zijn veel verkeersongelukken hier. Dat ga ik vast nog meemaken in de avond- en nachtdiensten. Dus voorlopig vermaak ik me met veel huisartsgeneeskunde en enkele hechtwonden (Altijd leuk om iemand weer 'dicht te naaien').

Maar er was genoeg vrije tijd om met mijn ouders door te brengen. Zo zijn we samen met Jannemij en haar ouders op de Jolly Pirates geweest; een piratenschip dat ons bracht naar mooie snorkelplekken. Pap en mam zijn inmiddels helemaal in de ban geraakt van het snorkelen (net als ik). De zee is hier zo prachtig helder! Aan boord was er gezellige muziek en een open-bar. Ook waren er veel feestende /dansende Amerikaanse toeristen, dus de sfeer was prima! Aan het eind van de tocht was er de rope-swing: met een touw van de boot af slingeren. Een lompe poging om een salto te maken leidde tot een pijnlijke landing op de platte rug. Mooie dag gehad. Uiteindelijk een rode neus van teveel zon en alcohol.

Verder heb ik mijn ouders wat rondgeleid op het eiland. Naar een marktje geweest, gewandeld door Oranjestad, gereden langs de kust en wat gewinkeld (kijken,kijken, niet kopen). Samen met Chris, Martin, Marije en Renske zijn we naar de film geweest: de nieuwste Robin Hood met Russel Crow. Veel middeleeuwse actie; echt wat voor mijn moeder. Ben benieuwd of die film al in Nederlandse bioscopen draait.

En toen een dag+nacht naar Curaçao! Een nichtje van mijn vader bezit daar samen met haar man een aantal appartementen aan de kust. We werden gastvrij ontvangen en mochten gebruik maken van zo'n sfeervol huisje. Ook was er een auto voor ons om het eiland te verkennen. Curaçao is maar 20 minuten vliegen vanaf Aruba, maar het ziet er compleet anders uit! Op Curaçao komen vooral Europeanen en op Aruba vooral Amerikanen; dat verschil is zichtbaar. Mijn indruk over Curaçao: meer bergen, meer groen, minder droog/dor, meer dieren, leukere huizen, maar minder mooie stranden. Willemstad is een heel leuk stadje! Je hebt daar de bijzondere Emma-brug: deze loopbrug gaat als een soort klapdeur open als er een cruiseschip langs moet. Ondanks dat de Curaçao-trip kort duurde hebben we veel gezien en ook veel mooie foto's gemaakt. Eigenlijk is het daar net iets mooier dan op Aruba.

Het WK leeft hier behoorlijk mensen! 'Onze jongens' voetballen slecht, maar de resultaten zijn prima toch? Om 7.30 is het moeilijk om wakker te blijven bij zo'n slaapverwekkende wedstrijd als tegen Japan. Hier bekijken we de wedstrijden dan ook met een bak koffie erbij in plaats van een pilsje. Maar we hebben toch wel een feestje gebouwd bij Perle d'Or. Bij de goal van Sneijder in polonaise het zwembad in en na de wedstrijd al toeterend een rondje rijden langs de oranje-gekleurde kroegen. Nadat Nederland het WK gaat winnen wordt het vast één groot feest hier.

Ik heb ook de politieke ontwikkelingen gevolgd in Nederland. Ik heb overigens niet gestemd, want dan had ik van alles moeten regelen en daar was ik simpelweg te lui voor. Ach...mijn stem op de Partij van de Dieren had toch niet zoveel uitgemaakt. Maar Wilders dus de grote winnaar. Ben benieuwd welk kabinet er gaat komen.

Mijn ouders gaan straks weer naar het grijze, natte Nederland. Ik ben nu over de helft van mijn stage en blijf nog ruim een maand op Aruba. Ik ga me nog wel even vermaken hier, maar ik kijk er ook behoorlijk naar uit om Esther straks weer te zien en sowieso om weer in Nederland te zijn. De Zwarte Cross en de Nijmeegse vierdaagse ga ik helaas missen. Maar Lowlands lijkt me schitterend! Ik hou jullie op de hoogte van het rijlen, maar ook van het zeilen hier.

En ik lees alle reacties hoor! Ik heb Fridi en Louis zelfs de groeten gedaan van Henk en Ingrid, tante Ria en ome Benni en Ester en Johnny. En ik lees ook de reacties van Betsie op foto's. Zelfs Flip uit Twente leest nog mee. Leuk om van iedereen wat te horen!

Mashá cumindaménto!

Anke

Hee broeder!

goh, wat heb jij een leuke tijd met pap en mam zeg!
ondertussen bewaak ik hier het huis samen met Joeri en Sjoebi, gaat ook prima hier!

Leuk om de foto's enzo te bekijken, maar ik word er ook wel een beetje jaloers van hoor! Jullie zitten lekker daar met z'n drietjes, en ik zit hier in het (nu weer) koude kikkerlandje!

Dinsdag ga ik mee met ome Bennie om pap en mam weer op te halen, dan hoor ik vast weer alle verhalen!

We mailen & skypen nog wel!

kusje van je zusje!

Martus

Ha broeder van Anke,

Heb je mijn zus ook nog gezien op Curacao?
ideaal trouwens dat je moeder mee gaat naar Aruba om je was te doen.
Ik zal mijn moeder eens vragen of ze mee gaat naar Lowlands.
En Robin Hood was hier ook al een tijdje uit hoor.
Ik hoorde van Niek (dacht ik ) dat die hier niet zo leuk was.
Misschien was de Arubaanse versie wel leuker/ gezelliger?

En leuk trouwens dat je hier tenminste regelmatig goede verhalen neerzet.
Sneer naar een andere Henk.
Aperetjee en de dikke smerige

Anne

Erik!!

Ik word zo jaloers van je verhalen! Maar je hebt het volgens mij nog steeds prima naar je zin. Toch missen we je hier in Nederland wel hoor! Tot over ruim een maandje dan!

Sandra

Hey Erik,
Ben toevallig gisteren naar Robin Hood geweest met mn vader (Sjoerd vindt die films maar niks haha). Daarna lekker een broodje doner gehaald en nog tot midden in de nacht Lord of the Rings gekeken. Ze hebben daar ook vast lekkere doner he! Als je terug bent gaan we na het uitgaan weer doner eten! Tot snel!

Frank

Is the A-team daar ook al uit? :P

Ester Rios

Hoi Erik,

Heb net kort even je ouders gesproken die goed aangekomen zijn in het inmiddels heerlijk aangename, zonnige Nederland. Hoewel ik weet dat het natuurlijk nooit aan Aruba kan tippen.
Zij hadden eengeweldige tijd gehad en konden al jou mooie verhalen bevestigen. Daarnaast bedankt voor het aanpassen van eerdere info.
Ben je al eens wezen duiken? Echt doen want dat is zo prachtig.
Ik heb alleen het vliegveld van Curacao gezien, maar het ziet er fantastisch uit op jou foto's. Ook de achtertuin van jullie appartement daar.
Inmiddels al iets spannends op de SEH gehad.....iemand doorgstuurd naar PAAZ????

Geniet van je periode daar, want de tijd vliegt echt voorbij.

saar

hey erik!

bedankt voor je kaartje, leuk!
zo te lezen verveel jij je geen seconde daar!
hier gaat t goed allemaal hoor.. nog niet klaar met verbouwen maar t schiet al op! over een maandje kan je het zien!!
succes nog en tot snel!
liefs

ons mam

hoi erik
Even een berichtje uit het zeer warme Oss. Het wordt nu toch wel heel moeilijk om ons straks jalours te maken met jouw kleurtje, want wij bruinen nu met de dag bij. Helaas hebben we niet van die prachtige bountystranden en moeten we ons behelpen met de tuinsproeier.
Ik zie dat je een geweldige tijd hebt gehad met je ouders. Fijn dat ze zo genoten hebben. Hoe vond je het cadeautje dat ze meegenomen hadden van Esther. Het heeft waarschijnlijk al een prachtig plekje aan je muur gekregen.
Hier gaat alles verder zijn gangetje. Vandaag organiseren de kids een barbeque voor Frans zijn verjaardag, want helaas was er geen boot meer te krijgen voor het zeiltochtje.
Nou geniet nog even van je prachtige eiland en tot gauw groetjes ons mam

Ronald

Hey Rikkie!

Nog bedankt voor je felicitaties:) Heb mn verjaardag nog niet gevierd voor jullie dus dat ga je vast nog wel meemaken. Wat een briljante sfeer schets je daar, zie 't helemaal voor me!

Na mijn stage kan ik je heel veel vertellen over de stem, kijken of we die partij voor de dieren er nog een beetje uit kunnen praten. ;)
Robin des bois draaide zelfs in Frankrijk, vind t al knap dat ie helemaal naar Aruba kwam, weinig bos zei je toch?

Veel plezier met Nederland - Slowakije tijdens je koffie, spreek je snel!

Groeten Ronald